Officiële VOG Screening door Ministerie van Veiligheid en Justitie (Dienst Justis). Wij bemiddelen als intermediair. 

Vragen en antwoorden

Veelgestelde vragen

Hoe vraag ik een VOG aan?

U kunt op verschillende wijzen een VOG aanvragen. Dit kan natuurlijk digitaal via onze aanvraagformulier, maar het kan ook via uw gemeente. Het verschil is dat het digitaal sneller en gemakkelijker is dan via de gemeente. Het is maar waar uw voorkeur bij ligt.

Vraag nu digitaal uw VOG aan. Binnen enkele minuten aangevraagd!

Waar dient een VOG voor?

Wellicht heeft u een nieuwe baan of functie waarvoor u een VOG nodig heeft. Voor functies die met kwetsbare personen en goederen, vertrouwelijke gegevens of bijvoorbeeld geld/bankzaken te maken hebben, is een VOG vaak (wettelijk) verplicht. Een VOG zal laten zien of u in het recente verleden strafbare feiten heeft gepleegd. Voor bepaalde functies toont het aan of u wel of geen bedreiging vormt voor uw nieuwe baan of functie.

Binnen hoeveel dagen ontvang ik mijn VOG?

Binnen 1 werkdag ontvangt u een e-mail van Dienst Justis. In die e-mail kunt u uw VOG aanvraag afronden. Zodra u uw aanvraag heeft afgerond, zal uw screening plaatsvinden. De screening duurt vaak tussen de 1 – 4 weken. De tijdsduur hangt compleet af van de drukte bij Justis en de strafbare feiten die u heeft gepleegd.

Voor de status van uw VOG kunt u Dienst Justis bellen op het telefoonnummer: 088 – 99 82 200

Hoe krijg ik de Verklaring geleverd?

De VOG wordt per post thuis geleverd binnen 2-8 weken. Als u niet in aanmerking komt dan krijgt u hier een bericht van. Hoelang de levering duurt hangt namelijk af van uw eigen verleden en hoe druk het is bij Dienst Justis.

Hoeveel kost het aanvragen van een VOG?

De kosten voor het online aanvragen van een VOG via onze website totaal €74,20. Bij een digitale VOG-aanvraag bestaan de kosten uit twee delen. Het eerste gedeelte van de kosten €40,35 betaalt u aan ons; dit zijn de kosten voor het verwerken van de aanvraag. Wij zetten uw aanvraag binnen 1 werkdag voor uw klaar bij Dienst Justis. De overige €33,85 betaalt u aan Dienst Justis met DigiD. Uw VOG aanvraag is dan volledig.

Wanneer vervalt mijn heroepingsrecht?

Onze dienst is geleverd op het moment dat u van Dienst Justis de e-mail ontvangt, daarom komt het herroepingsrecht te vervallen vanaf dat moment. Als u de aanvraag voor de verwerking annuleert, dan is dat geen probleem.

Hoe kan ik zelf mijn VOG aanvragen?

Als u geen gebruik wilt maken van onze dienstverlening kunt u uiteraard ook zelf uw VOG aanvragen, neem hiervoor contact op met uw werkgever of maak een afspraak bij uw gemeente. U kunt het aanvraagproces starten door het aanvraagformulier in te vullen en de verwerkingkosten van €40,35 te voldoen.

Wat is een VOG screeningsprofiel?

Als u een VOG digitaal online aanvraagt, selecteert u eerst de bijbehorende profielen op basis van uw functie of beroep. Voor bepaalde beroepen bestaan specifieke screeningsprofielen waarop Dienst Justis (onderdeel van Ministerie van Justitie en Veiligheid) u zal screenen.

Wie beoordeelt mijn VOG?

Dienst Justis is de screeningsautoriteit die uw VOG aanvraag zal screenen. Zij beoordelen middels exclusieve bronnen of uw aanvraag wel of niet wordt goedgekeurd.

VOG aanvragen vanuit het buitenland?

Bevind u zich in het buitenland maar staat u nog wel ingeschreven bij een Nederlandse gemeente en beschikt u over DigiD en iDEAL? Dan kunt u snel en eenvoudig een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aanvragen. Het document wordt per post thuisgestuurd naar het adres dat bij de gemeente bekend is.

Kan ik een VOG krijgen met een strafblad?

De beslissing of u wel of geen Verklaring Omtrent Gedrag krijgt is afhankelijk van de terugkijktermijn en de beroep of functie die u gaat uitvoeren (er wordt ook gekeken naar het doel van de aanvraag). Er wordt onderzoek gedaan naar uw verleden en het belang van de aanvrager wordt ook afgewogen tegen het risico voor de samenleving.

Hoe kan ik de status van mijn VOG zien?

Dienst Justis weet de status van uw aanvraagproces. Zij weten of uw VOG al met de post is of als die nog in behandeling is. Door privacywetgeving kunt alleen u Dienst Justis contacteren voor de status van uw VOG aanvraag. Wij mogen dit dus niet voor u doen.

Voor de status van uw VOG kunt u Dienst Justis bellen op het telefoonnummer: 088 – 99 82 200

Mag mijn werkgever om een VOG vragen?

Ja, uw werkgever mag ook als het niet wettelijk verplicht is, om een VOG vragen. Voor functies en banen in bijvoorbeeld de zorg, onderwijs of in de bankwereld is het vaak vanzelfsprekend, maar ook in andere sectoren mag er om een VOG gevraagd worden door de werkgever. De werkgever mag dit zelf bepalen.

Justis is een screeningsautoriteit die uw VOG aanvraag zal beoordelen en zal bepalen of u een VOG ontvangt.

Werken jullie voor Dienst Justis?

Nee, wij werken niet voor of samen met Justis. Wij zetten slechts uw aanvraag klaar bij Justis. U kunt ons zien als een intermediair voor het aanvragen van uw VOG. Dienst Justis is de screeningsautoriteit die uw VOG aanvraag zal screenen.